Poezii de 1 Decembrie

Tipuri de MP3 playere

MP3-urile sunt atat de variate precum oamenii care vor sa le cumpere.Alegerea este facuta pe baza mai multor criterii,printre care scopul pentru care vrei sa il folosesti,cantitatea de muzica pe care vrei sa o stochezi pe el,si bineinteles cat de mult esti dispus sa platesti pentru el.Sa ne uitam la cele patru tipuri principale de MP3-uri.

Flash Memory Player

Flash Memory MP3 Playerul este cel mai mic si cel mai usor model,si poate stoca relativ mai putine piese decat cele cu hard disc.Pentru ca este mic,si nu are componente in miscare,este ideal pentru cei care fac exercitii fizice.Si cum unele modele ajung sa stocheze pana la 8 GB(2000 de melodii),iar unele modele oferind functii de redare video si foto,este un gadget multimedia preferat de catre multi oameni.Bateriile pot functiona pana la 28 ore dupa reincarcare.

Hard Disc si Mini-hard Disc Playerul
Aceste modele sunt mai mari si mai grele decat flash memory player,si ofera considerabil mai mult spatiu de stocare. (iPod-ul Apple ofera 80GB.)
Pentru cei care cauta un player care sa stocheze intrega colectie personala de muzica (pana la 20 000 de melodii),poze,video,date ,si sa permita inregistrarea podcasturilor (transmisiilor live pe internet),modelul cu hard disc este cel mai potrivit.
Insa aceste functii,impreuna cu hard discul consuma mai multa putere,de aceea de obiciei in cazul redarii muzicii bateria tine intre 8 si 20 ore,iar pentru video tine in jur de 6 ore.Din cauza hard discului exista componente in miscare,si de aceea poate sa "sara" melodia sau video,desi unele modele au sisteme antisoc,ceva de genul celor implementate in CD-playerele auto.
Mai mici in dimensiuine si in capacitatea de stocare,Mini-hard Disc playerele sunt mai usoare decet cele tradirionale,insa au o memorie mai mica--pana la 8 GB.Si ele contin piese in miscare.

CD playerele MP3 si MiniDisc MP3 playerele

Sunt o groaza de CD-playere disponibile care redau MP3 si alte fisiere digitale.Aceste fisiere sunt "arse" pe CD-uri R/RW,si redate in CD-player.Un CD poate stoca in jur de 10 ore de muzica in format MP3.Un CD writer este indispensabil celor car isi cumpara CD player MP3.CD playerul MP3 este mai ieftin decat cele cu Memorie Flash,sau cele cu Hard Disc,dar in cazul unui soc mecanic va sari piesa foarte usor.de asemenea sunt mult mai mari in dimensiune decat rudele sale complect digitale.

Pentru cei acre apreciaza tehnologia MiniDisc,exista MiniDisc Walkman,un music player digital de la Sony.Acest gadget suporta formatul de fisier sub marca Sony numit ATRAC3--dar suporta si formatele MP3,WMA si WAV.Cei de la Sony afirma ca si minidiscul de 1 gb Hi-MD poate stoca si transfera date de calculator.Discul costa mai putin de 10$,stocheaza pana la 600 de melodii,si sunt re-recordabile.Cu o singura baterie AA acest player poate functiona timp de mai mult de 30 de ore.

Player-uri Hibride
MP3 ul nu mai este o tehnologie care este folosita doar singur.Producatorii din domeniul tehnologiei ofera acum functii MP3 si in alte dispozitive,printre care si in radiouri prin satelit,PDA-uri,DVD playere,in ochelari de soare,si ochelari 3D.MP3 ul a fost implementat chiar si in cutite militare.iPhone-ul de la Apple de asemenea a integrat acest format,impreuna cu functia de telefonie mobila, internet,si multe alte functii.

Inapoi<<


In acest articol:

0 comentarii:

Meniu