Poezii de 1 Decembrie

Americanii, nemulţumiţi de becurile ecologice

Tot mai multe voci critice se ridică împotriva becurilor fluorescente, despre care se spune că ar trebui să fie o investiţie profitabilă, datorită consumului scăzut de energie şi a longevităţii. Becurile fluorescente compacte, cunoscute cel mai adesea drept becuri ecologice sunt mai scumpe decât becurile cu filament, dar se presupune că au o durată de viaţă de până la 10.000 de ore şi fac economie la factura de curent.

Potrivit jurnaliştilor de la New York Times, însă, din ce în ce mai mulţi consumatori sunt nemulţumiţi de calitatea becurilor ecologice, care durează, adesea, mai puţin decât un bec cu filament. Unii cumpărători s-au plâns că, din numărul de becuri cumpărate, un procent de aproximativ 20% au fost defecte. Mii de consumatori au început deja să facă plângeri pe internet la companiile producătoare.

Specialiştii sunt de părere că presiunile guvernului american de a reduce preţul acestor becuri stă la baza acestor probleme. Producătorii folosesc materiale de proastă calitate, iar standardele de certificare sunt destul de permisive.

1 comentarii:

dan spunea...

sal odata cu schimbarea temei mi sau dus linkurile si nu mai stiu cu cine am facut schimb asa ca daca doresti trimitemi pe email codul linkului tau pt a il posta
sal

Meniu