Poezii de 1 Decembrie

Jocurile video de acţiune îmbunătăţesc vederea

Veste bună pentru fanii jocurilor video de acţiune. Potrivit ultimelor cercetări efectuate de oamenii de ştiinţă americani, vederea adulţilor ar putea fi îmbunătăţită de astfel de jocuri, anunţă telegraph.co.uk.

"Am descoperit că jocurile video antrenează într-un mod eficient creierul uman pentru a procesa informaţia vizuală", susţine Daphne Bavelier de la Universitatea Rochester din New York.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 22 de studenţi. Aceştia au fost împărţiţi în două grupuri. Studenţii care făceau parte din primul grup au fost rugaţi să joace "Call of Duty 2" şi "Unreal Tournament 2004", două jocuri de acţiune. Cel de-al doilea grup de studenţi a jucat "The Sims 2".

Cele două grupuri de studenţi s-au jucat 50 de ore, pe parcursul a nouă săptămâni. La sfârşitul experimentului, studenţii însărcinaţi cu jocurile de acţiune au prezentat o îmbunătăţire a vederii cu 43%, în timp ce vederea studenţilor care au jucat Sims nu s-a ameliorat.

"Jocurile de acţiune constituie o provocare pentru partea creierului responsabilă cu vederea", a mai declarat Daphne Bavalier. Aceasta a adăugat că jocurile video ar putea deveni o metodă eficace de corectare a problemelor de vedere.

0 comentarii:

Meniu