Poezii de 1 Decembrie

Siguranţa financiară este cheia fericirii, si nu banii






Un studiu al situaţiei psihice a femeii americane moderne realizat de un psiholog de la Universitatea Princeton a descoperit o legătură puternică între grijile legate de siguranţa financiară şi satisfacţia generală a unei femei.


Când priveau înspre viitor, femeile care se gândeau foarte mult la situaţia materială aveau mult mai puţine şanse să fie mulţumite de viaţa lor, spune Talya Miron-Shatz, o cercetătoare de la Woodrow Wilson School of Public and International Affairs, în cadrul Universităţii Princeton. Şi, contrar aşteptărilor, multe dintre cele care aveau astfel de griji nu duceau lipsă de bani, a mai adăugat Miron-Shatz, sugerând că nu este de-ajuns să ai bani ca sa obţii satisfacţia generală.

“Chiar dacă ajungi să câştigi 100.000 de dolari pe an, dacă eşti în mod constant îngrijorat că poţi fi dat afară, că poţi să-ţi pierzi asigurarea medicală sau că pur şi simplu nu vei reuşi, atunci nu vei fi fericit,” a spus Miron-Shatz, adăugând că astfel de griji afectează foarte multe femei cu venituri diferite.

În contrast cu acest grup, cele care nu-şi faceau astfel de griji erau mult mai fericite.

Studiul a fost publicat pe 25 Februarie în “Judgment and Decision Making,” iar Miron-Shatz a strâns în jur de 1000 de femei de diferite vârste si venituri. Ea a demonstrat cu ajutorul cercetării sale că siguranţa financiară este la fel de importantă pentru subiecţii studiului ca şi bunurile monetare. Stabilitatea financiară este foarte importantă dar, precizează Miron-Shatz,”nu este vorba de lăcomie.”

“Este vorba de a şti că ceea ce deţii, indiferent că este vorba de o vilă sau de o rulotă, nu-ţi va fi luat,” a spus cercetătoarea. În introducerea lucrării, ea spune că acest factor al siguranţei financiare “lipseşte din discuţiile economice.”

0 comentarii:

Meniu